2 timers fisketur i Lofoten – introduksjon

Opplev spenningen og gleden med å fiske - 2 timers fisketur fra Svolvær

Varighet - ca 2 timer
Lett
Alder - 5+
kr 995

Turbeskrivelse

Denne to timers fisketuren i Lofoten er en introduksjon til fiske, til deg som ønsker en flott opplevelse på havet, og spenningen med å fiske.  

For deg som ønsker en lengre tur ute på havet, med mer tid til å fiske, anbefaler vi vår 4 t fisketur i Lofoten.

MS Symra, fartøyet vi bruker på denne utflukten, er en tradisjonell fiskeskøyte som har vært i drift siden 1917. Hun er vernet av Riksantikvaren og er et smykke på sjøen. Båten er utstyrt med 10 tradisjonelle juksahjul, slik at 2 og 2 deler fiskeplass på turen.

Fra dekket på Symra kan du nyte synet av fjellene som reiser seg bratt fra sjøen og de tradisjonelle rorbuene som preger kystlandskapet i Lofoten. 

Under kyndig veiledning fra vårt mannskap vil du lære grunnleggende fisketeknikker. Å fiske er en spennende opplevelse, og den store spenningen er selvsagt muligheten for å få napp, men enda mer spennende er å se hva som er i enden av snøret... 

Havet rundt Lofoten vrimler av liv, og gir deg muligheten til å fange en rekke arter, men mest vanlig er torsk, sei og hyse. Fiske kan også være uforutsigbart. Fisken vandrer i vannmassene på jakt etter mat, andre ganger vil den ikke bite uansett hva som blir servert. Men nettopp jakten etter napp og fangst er selve spenningen med fisket. Fisket i Lofoten har vært helt avgjørende for regionens økonomi i århundrer, og er en helst sentral del av Lofotens kulturhistorie.

Mens du venter på et napp, vil mannskapet dele historier om Lofotens historie og torsken sin vitale rolle. Forvent å høre harde fakta, myter og skrøner om livet til de som levde livet på Lofothavet.

Spenningsmomentet ved å fange fisk, og opplevelsen av å være ute på det åpne havet, er mer enn bare å fiske – det handler om å koble seg til Lofotens fortid og nåtid. Og hvem vet? Selv på denne korte turen kan du kanskje dra i land en stor fisk.

Du får flytedress utlevert før turen.

Man holding up a large cod on fishing trip in Lofoten

Denne turen kan også bookes som privat tur

  • Vi tilbyr også denne fisketuren som en privat opplevelse hvor du kan få hele båten for deg selv.
  • Perfekt for grupper og større familier som ønsker kvalitetstid sammen.
Book som en privat tur

Kanskje du også er interessert i...