Fisketur i Lofoten

Fisketur på Lofothavet med vår autentiske fiskeskøyte MS Symra

Varighet - ca 4 timer
Lett
Alder - 4+
kr 1195

Turbeskrivelse

Lofoten er en av verdens beste destinasjoner for fisketurer, hvor du kan oppleve spenningen ved fiske gjennom varierte sesonger. Fra det historiske Lofotfisket etter skrei på vinteren til et mangfold av fiskeslag på vår og sommer, tilbyr Lofoten en unik fiskeopplevelse hele året.

Bli med på tradisjonelle fisketurer med MS Symra
På fisketur med XXLofoten får du en autentisk fiskeopplevelse om bord på MS Symra, en tradisjonell fiskeskøyte som har vært i drift siden 1917. Fartøyet er perfekt tilpasset forholdene i Lofoten, og er vernet av Riksantikvaren. 

Turene våre starter fra Svolvær, hvor vi seiler forbi kjente landemerker som Fiskerkona. Vårt erfarne mannskap tar deg med til de beste fiskefeltene basert på årstid og sesong. Du vil ikke bare lære å fiske, du vil også lære å sløye den om bord. Og fangsten kan du selvfølgelig ta med deg hjem.

Det er 10 fiskeplasser med juksahjul om bord, så våre gjester må beregne å dele plass med andre deltakere på denne turen. Båten er sertifisert for 38 personer, men vi tar med oss maksimalt 20 gjester hver tur, og lover at du vil være godt fornøyd før vi setter kursen tilbake til havn.

Vi kan ikke garantere fangst, men vi gjør vårt ytterste for å finne gode fiskefelt. Båtturen i seg selv er en opplevelse, spesielt for de som er interessert i natur, fotografi og historie.

Du kan forvente en lærerik havfiskeopplevelse, guidet av vår kunnskapsrike besetning.

Fisketurer gjennom året: Fra skrei til sei

Vinterfiske (15. februar – 30. april)
Opplev det tradisjonelle og historiske skreifisket i Lofoten, et eventyr medrøtter langt tilbake i historien. Skreien, en torsk som vandrer fra Barentshavet til Lofoten for å gyte, har vært livsnerven i regionen helt siden vikingtiden.

På våre fisketurer vil du bli fortalt historier og anekdoter som belyser den rike historien og kulturelle betydningen til Lofotfisket. Denne kombinasjonen av praktisk fiske og kulturell formidling gjør turen til noe mer enn bare fiske.

Barn over 10 år er velkomne, forutsatt at de er sjøvante. Værforholdene kan være utfordrende, så det anbefales å ha en ekstra fiskedag tilgjengelig for eventuelle endringer.

Husk å kle deg varmt, lag på lag med ull – det er kaldt på havet om vinteren. Vi tilbyr sko til leie for de som trenger.

Fiske fra 1. mai til 31. oktober:
Vår, sommer og høst byr på mildere vær og gode forhold for å ta med hele familien på fisketur. Symra har et stort dekk med god plass, og små barn kan også være med på turen. Barn under 12 år fisker sammen med voksne. Vi tilbyr familiepris på 2795 kr (2 voksne og 2 barn). Familier får da sin egen fiskeplass om bord.

Selv om det er sommer, kan det være kaldt i Lofoten. Kle deg etter forholdene, og ta gjerne med deg en sekk med ekstra klær som varmer. Alle våre gjester får låne flytedresser hele året.

3-retters middag av egen fangst
Du kan gjøre fisketuren til en helaften ved å få din egen fangst tilberedt av profesjonelle kokker. Når fisketuren er over, leveres fisken til det moderne fiskebruket ved nye Thon Hotel Svolvær. Her får du en instruksjon i håndtering og filetering av fisken. De dyktige kokkene ved Restaurant Brasseriet serverer en 3-retters middag, hvor én av rettene er din egen fangst.

Denne tilleggsopplevelsen velger du etter du har lagt fisketuren i handlekurven.

Fang, lær, spis og nyt – dette er Lofoten på sitt aller beste.

Planlegg din fisketur i Lofoten med oss
Vår dedikerte besetning på MS Symra sørger for en uforglemmelig fisketur i hjertet av Lofoten. Med vår kunnskap og erfaring garanterer vi en opplevelse som kombinerer spenningen ved fiske med den storslåtte naturen, historien, og kulturen i Lofoten

Man holding up a large cod on fishing trip in Lofoten

Denne turen kan også bookes som privat tur

  • Tilpasset avgangstid
  • Kombiner med stopp f.eks i Skrova
  • Perfekt for venner, familier og grupper.
Les mer

Kanskje du også er interessert i...