MS Symra on the fishing grounds in Lofoten

Fiske i Lofoten om vinteren

Å fiske i Lofoten om vinteren er et unikt eventyr som sømløst blander spenningen ved fangsten med et dypdykk i den rike norske maritime kulturen. Som det største aktivitetsselskapet i regionen, bringer XXLofoten år med erfaring og et dedikert mannskap med eksperter for å tilby en autentisk og berikende fiskeopplevelse med Lofotens fantastiske vinterlandskap som bakteppe.

Vinteren i Lofoten er en sesong med sterke kontraster, der nordlyset lyser opp himmelen og havet blir en scene for den årlige torskevandringen. Denne hendelsen, som har vært viktig siden vikingtiden, der Atlanterhavstorsken, lokalt kjent som "Skrei", reiser fra Barentshavet for å gyte langs kysten av Norge. Det er i denne perioden, fra 15. februar til 30. april, at XXLofoten inviterer gjester til å delta i en tradisjon som har formet livet og økonomien i regionen i århundrer.

a fish that is pulled up from the sea

Å dra på fisketur med XXLofoten betyr å sette seil fra Svolvær om bord på MS Symra, en tradisjonell fiskeskøyte som har seilt dette farvannet siden 1917. Anerkjent og vernet av Riksantikvaren, er MS Symra et fartøy perfekt tilpasset Lofotens unike forhold, og tilbyr en trygg og autentisk plattform for ditt fiskeeventyr.

Mens du navigerer forbi ikoniske landemerker som Fiskerkona, vil det erfarne mannskapet til XXLofoten dele historier som fremhever den historiske og kulturelle betydningen av Lofoten-fisket. Dette rike narrative transformerer turen fra en enkel fiskeekspedisjon til en kulturell opplevelse.

Selv om båten er sertifisert for 38 personer, begrenser XXLofoten hver tur til maksimalt 20 gjester, og sikrer en personlig og tilfredsstillende opplevelse for alle. Deltakerne lærer ikke bare kunsten å fange fisk, men blir også lært å filetere fangsten om bord, med muligheten til å ta den med hjem etterpå.

Guide from XXLofoten show how to gut a fish

Selv om en fangst ikke kan garanteres, gjør mannskapet til XXLofoten sitt ytterste for å finne de beste fiskefeltene, og utnytter sin omfattende lokale kunnskap og ekspertise. Likevel er selve reisen en opplevelse, som tilbyr enestående muligheter for naturobservasjon og fotografering.

Fiske er imidlertid bare ett aspekt ved Lofoten-opplevelsen om vinteren. Øyene er en lekeplass for utendørsaktiviteter, fra å stå på ski ned uberørte bakker til vandring og trugeturer gjennom uberørt villmark. Og så er det den enkle gleden av å stå under nattehimmelen, se på nordlyset veve sin magi, en påminnelse om naturens skjønnhet og kraft.

Avslutningsvis er vinterfiske i Lofoten mer enn en sesongmessig aktivitet; det er en feiring av natur og tradisjon. For de som trosser kulden og havet, er det en uforglemmelig opplevelse.

Dra på fisketur - påmeldingstur eller privat tur