Privat nordlystur

Bli med på jakt etter et av planetens mest fantastiske og flyktige naturfenomen

Varighet - ca 4 timer
Lett
Alder - 8+
kr 1190

Turbeskrivelse

En lysfest på himmelen med dansende flagrende farger. Vi kjører til nordsiden av Lofoten der fravær av kunstig lys og en lang horisont mot nord gir en perfekt plass for å speide etter nordlyset. Nyt litt kaffe under åpen himmel. Har du aldri sett nordlys før, er dette en opplevelse du vil huske resten av livet.

Fenomenet oppstår som oftest bare nord (og sør for den sørlige) polarsirkelen og det kan oppstå og forsvinne i løpet av sekunder. Andre ganger er det en fest på himmelen hele natten. De vanligste fargene er grønn, hvit og lilla, men er du heldig dukker det opp flere farger. Noen kvelder siger det sakte over nattehimmelen, mens andre kvelder blafrer det i alle himmelretninger i voldsom fart.

Nordlyset har fasinert, skremt og lokket gjennom mange hundre år. Det ble først beskrevet skriftlig av grekerne 300 år før Kristus og har fått mange navn. I tillegg til nordlys kalles det også polarlyset, aurora polaris og kanskje det mest kjente aurora borealis, som betyr «morgenrøden i nord». Nordlyset kan dukke opp med én gang det begynner å bli mørkt om kvelden, men hovedsesongen er fra slutten av september til begynnelsen av april.

XXLofotens nordlysjakt starter med et nordlysforedrag før vi kjører fra Svolvær til nordsiden (yttersida) av Lofoten der det er lite bebyggelse og derfor lite kunstig lys som forstyrrer opplevelsen. Kjøreturen tar ca 30 minutter og guiden forteller underveis om Lofoten, stedene vi passerer og hvordan det er å leve og bo i Lofoten. Denne turen gjennomføres med buss og prisen er tatt utgangspunkt i minimum 20 personer.

Nordsiden av Lofoten er det perfekte stedet for å oppleve nordlys. Det er langt nok unna bebyggelse til at andre lys ikke forstyrrer utsikten. Det åpne havet mot nord gjør at vi får en stor åpen himmel og horisont å se nordlyset på. Er vi heldig vil det til og med speile seg i havet.

Å ta bilde av nordlyset kan være krevende, men vår guide kan gi deg alle tipsene. Guiden tar egne bilder som du får ettersendt etter turen, men kan også vise deg hvordan du tar egne nordlysbilder.

Oppmøte hos XXLofoten på kaikanten i Svolvær, 15 min før avgang. Vi er tilbake etter ca 4 timer.

Hiker on top of Svolværgeita with views of the coast

Privat vandretur i Lofoten

  • Besøk verdens tak
  • Panoramaperspektiv
  • Avgang fra Svolvær
Les mer

Kanskje du også er interessert i...