Livet i havet – oppdrettslaksen

Lær om havet, torsken og norsk havbruk på Lofotakvariet og ute på merdene

Varighet - ca 3,5 timer
Lett
Alder - 8+
kr 1395

Turbeskrivelse

Den beste plassen for å lære om havet, torsken og norsk havbruk er på Lofotakvariet og ute på mærdkanten. Få et godt innblikk i hvordan lakseproduksjonen foregår i dag, og hvordan den har utviklet seg de siste 50 årene.

Historien formidles gjennom guiding gjennom utstillingen på Lofotakvariet før vi drar ut på havet for å besøke ett av oppdrettsanleggene i Lofoten med rib- båt. Her får du besøke et oppdrettsanlegg i full drift som ellers er utilgjengelig for besøkende, og du kan få svar på alle spørsmålene du har omkring næringen. En tur med rib er i seg selv en fantastisk naturopplevelse, og det er stor sjanse også for å se den majestetiske havørna. 

Omvisningen på akvariet tar rundt 1 time, og så tar vi oss ut på Lofothavet med rib. Turen går gjennom verdens vakreste natur og vi passerer blant annet den kjente øya Skrova før vi når oppdrettsanlegget. Turen passer for hele familien fra 8-årsalder. Turen avsluttes igjen på Lofotakvariet.

Totalt vil turen ta 3,5 timer fra start omvisning til slutt tilbake i Storvågan. Inkludert er inngang til akvariet som du anbefales å besøke før turen starter. Turen gjennomføres i regi av Nordlaks og i samarbeid med Lofotakvariet og XXLofoten

Vi arrangerer private turer ved forespørsel for grupper – minimum 8 personer. Har du alvorlige rygg- eller nakkeskader eller er gravid anbefaler vi andre Lofotopplevelser fremfor rib-tur.

Bekledning: Kle deg etter vær, flytedresser og flytevest deles ut. Husk lue og votter, selv på sommeren.

Two people paddling in crystal clear waters in Lofoten

Hva med en privat kajakktur i paradis?

  • Tett på naturen
  • Stødige, doble kajakker og alt av nødvendig utstyr inkludert
  • Egner seg for nybegynnere
Les mer

Kanskje du også er interessert i...