Three people snowshoeing in Lofoten with views of Svolvær

Opplev vinteren i Lofoten

Lofoten forvandles til et vinterlandskap som tilbyr en rekke uforglemmelige opplevelser. Blant mangfoldet av aktiviteter som er tilgjengelige, skiller XXLofoten seg ut ved å tilby autentiske og engasjerende opplevelser. Fra tradisjonell fisketur om bord på historisk fiskeskøyte til spennende jakt etter nordlyset, turer med truger og kajakkpadling i krystallklart hav, inviterer XXLofoten eventyrere til å oppleve Lofotens vintermagi.

Tradisjonell fiskeopplevelse

Forestill deg at du setter seil fra Svolvær om bord på MS Symra, en tradisjonell fiskebåt som dateres tilbake til 1917, for et autentisk norsk fiskeeventyr. Mens du navigerer forbi ikoniske landemerker som Fiskerkona, vil det erfarne mannskapet til XXLofoten ta deg med de rike fiskefeltene, og tilby en praktisk opplevelse hvor du lærer å fange og filetere fisk. Fartøyet, som er beskyttet av Riksantikvaren, tilbyr en intim fiskeopplevelse, med kun 20 gjester om bord på hver tur. Denne reisen lover ikke bare en mulighet til å dra opp din egen fangst, men gir også et innblikk inn i hjertet av Lofotens fisketradisjoner.

Fishing trip with MS Symra during the traditional Lofoten fishery
Foto av Carl Filip Olsson

Trugetur gjennom vinterlandskap

Med XXLofoten kan du legge ut på en guidet trugetur som avdekker den uberørte naturen og det vakre vinterlyset i Lofoten. Ledet av lokale guider, er denne 3-timers turen tilgjengelig for alle, uten behov for tidligere erfaring med truger. Trugetur er en behagelig måte å utforske Lofoten på, med ruter valgt etter dagens værforhold for å sikre et sikkert møte med Lofotens villmark. Denne reisen handler ikke bare om den fysiske turen; det er en sjanse til å nyte den fantastiske utsikten som gjør Lofoten virkelig unik.

Snowshoeing in the mountains of Lofoten
Foto av Carl Filip Olsson

Jakten på nordlyset

Lofotens geografiske posisjon skaper det perfekte bakteppet for nordlys. XXLofotens nordlysturer er skreddersydd for å maksimere sjansene for å oppleve dette spektakulære fenomenet. Turene er guidet av en erfaren fotograf som i tillegg til å kjenne de beste plassene for nordlys, også kan gi kyndig hjelp til å forevige det på kamera. Med turer hovedsakelig gjennomført på nordsiden av øyene, bort fra kunstig lysforurensning, er forholdene ideelle for et uforglemmelig lysshow.

Woman taking photo of the Northern Lights
Foto av Bob Engelsen

RIB Safari til Trollfjorden

Legg ut på en spennende RIB safari med XXLofoten for å utforske den majestetiske Trollfjorden og vitne de imponerende havørnene i Raftsundet. Dette eventyret tilbyr en uovertruffen mulighet til å observere disse praktfulle fuglene på nært hold, med guider dyktige i å tiltrekke dem nærmere båten. Denne to timers lange turen er en blanding av adrenalin, dyreliv observasjon og kulturell fordypning, egnet for både familier og eventyrere.

RIB boat close to sea eagles

Vinterpadling i Svolvær

For en rolig og intim opplevelse, inviterer XXLofotens vinterpadling gjester til å gli gjennom farvannene rundt Svolvær. Denne guidede 2-timers kajakkturen gir et unikt perspektiv på Lofotens landskap, sittende ved havnivå i stabile dobbelkajakker. Det er en mulighet til stille å utforske kystens kriker og kroker mens guiden forteller om historien til området du padler gjennom. Med alt nødvendig utstyr inkludert og uten behov for tidligere erfaring, er denne kajakkturen en fredelig måte å koble av på mens du nyter skjønnheten i Lofoten.

Avslutningsvis tilbyr Lofoten vinteropplevelser som få andre destinasjoner kan matche, og XXLofoten står i spissen for å bringe disse autentiske opplevelsene til liv. Enten det er gjennom spenningen ved fiske, stillheten ved trugeturer, magien ved nordlyset, rushet av en RIB safari, eller roen ved kajakkpadling, er hver aktivitet en døråpner til Lofotens vintermagi.