Nordlys i Lofoten

Uforutsigbart og spennende, levende, fantastisk, mytisk og mystisk. Mange adjektiver klinger godt sammen med den vanligste benevnelsen for Aurora Borealis, nemlig nordlyset.

De siste 10 årene har interessen for naturfenomenet vokst, og Lofoten er en av de beste stedene i verden å oppleve nordlyset.

Vi kan se nordlyset i Lofoten fra slutten av august til starten av april. Det avhenger av vær og nordlysaktivitet, det hjelper lite med høy aktivitet og tett skylag, eller omvendt. Været og forholdene endrer seg raskt i Lofoten. Planlegg med noen dager til rådighet og sjansen øker for at du får gleden av å oppleve naturfenomenet under oppholdet.

Hvorfor velge Lofoten for å oppleve nordlyset?

  • Ikke frys av deg fingrene unødig! Golfstrømmen varmer havet inn Vestfjorden og gjør at klimaet i Lofoten er forholdsvis mildt med 0 grader som gjennomsnittstemperatur gjennom vinteren. Det mildeste klima i verden på samme breddegrad. Du kan altså slippe unna flerfoldige minusgrader mens du jakter nordlyset
  • Nordlysovalen ligger over Lofoten. Med utsyn rett nord kan vi, med uforstyrret horisont, se nordlyset fra Lofotens ytterside.
  • Et spektakulært landskap i kombinasjon med nordlys er ikke å forakte. I tillegg tilbys en rekke andre opplevelser i Lofoten som du sannsynligvis også vil få med deg på turen som skreifiske, havørnsafari til Trollfjorden med rib og trugetur for å nevne noen.

Disse turene er aktuelle for nordlys