Fisketur under Lofotfisket

Ta del i det tradisjonelle skreifiske fra Svolvær

Varighet - ca 4 timer
Lett
Alder - 10+
kr 1295

Turbeskrivelse

Det tradisjonelle Lofotfisket er et vintereventyr! Fang din egen fisk, sløy den og spis ferskfisk til middag.

Fiske i Lofoten varierer stort avhengig av sesong og årstid og under det tradisjonelle Lofotfisket, som varer fra slutten av februar til april, er det skreien vi fanger. Vår vinterfisketur inkluderer havfiske med juksahjul ombord i autentisk fiskeskøyte. MS Symra er det du forbinder med en tradisjonell fiskebåt, og damen rundet faktisk 100 år i 2017. En komfortabel båt som er konstruert for nettopp Lofotfisket. Den er vernet av riksantikvaren, og er sertifisert for 38 passasjerer.

Vi setter kursen ut fra Svolvær, forbi fiskerkona, og går til de fiskefeltene vi av erfaring vet kan gi god fangst etter årstid og sesong. Du får god veiledning av vårt mannskap på turen, og du får en smakebit av hvordan Lofotfisket foregår gjennom historier og fortelling ved siden av selve fisket.

Det er 10 fiskeplasser om bord, og våre gjester må derfor beregne å dele fiskeplassen sin med andre fiskere på denne turen. Men ingen fare – du vil nok være godt fornøyd før vi setter kursen tilbake til havn. Og fangsten? Den lærer vi deg å sløye om bord, og selvsagt får du også ta den med deg hjem om du ønsker. Det er kaldt på havet om vinteren. Kle derfor på dere varme klær lag på lag og sko med god såle. Vi har sko for leie ved behov til kr 75,-

Barn er velkomne, men bør være sjøvante og over 10 år. Været kan være en utfordring for vinterfiske, ha derfor gjerne en ekstra fiskedag tilgjengelig for eventuelle endringer. test

Restaurantmiddag av fangsten?

Få fangsten tilberedt av proffene. Legg til 4-retters middag ved bestilling av denne turen!

Ved endt fisketur leverer vi dagens fangst til det moderne fiskebruket på nye Thon Hotel Svolvær hvor fisken tas imot av feskarbonden. Det gis instruksjon i håndtering og filetering av fisken (ca 45 minutt-1 time). Du er også velkommen til å håndtere din egen fangst og vakuumere denne. Kl.19 møtes vi igjen og det er tid for å smake på fisken. De dyktige kokkene serverer en 4-retters kulinarisk opplevelse der en av rettene er dagens fangst.

Bekledning:

Kle deg i varme klær i flere lag med isolerende lag om vinteren. Ta med egne votter, hansker, sko etter forholdene og buff/skjerf uansett vær da du skal ut i åpen båt. Vi anbefaler tette sko med tykke såler. Sko kan også leies for 50 kroner.

Inkludert på turen:

Flytedress og flytevest

Man holding up a large cod on board MS Symra

Denne turen kan også bookes som privat tur

  • Tilpasset avgangstid
  • Kombiner med stopp f.eks i Skrova
  • Lag turen til din egen
Les mer

Kanskje du også er interessert i...