Fiske med 3-retters middag

Ta del i det tradisjonelle fisket - lever fisken på bruket - spis 3-retters middag av selvfanga fisk

Varighet - ca 7 timer
Lett
Alder - 10+
kr 1890

Turbeskrivelse

Ønsker du en rød tråd fra felt til bord er dette din mulighet! Fiske i Lofoten varierer avhengig av sesong og årstid og under det tradisjonelle Lofotfisket, som varer fra slutten av februar til april, er det skreien vi fanger. Vår, sommer og høst er kysttorsk, sei, makrell og brosme mer vanlig. Du får god veiledning av vårt mannskap på turen, og du får en smakebit av hvordan Lofotfisket foregår gjennom historier og fortelling ved siden av selve fisket. Vi hjelper til med fangsten og viser hvordan den håndteres med bløgging og sløying samt filetering ombord.

Selve fangsten tar du med deg til Restaurant Brasseriet ved Thon Hotel Svolvær. Her står kokkene klare for å ta imot din fangst som blir en del av din middag på kvelden.

Vår fisketur inkluderer havfiske med juksahjul ombord i autentisk fiskeskøyte. MS Symra er det du forbinder med en tradisjonell fiskebåt, og er over 100 år gammel. En komfortabel båt som er konstruert for nettopp Lofotfisket. Den er vernet av riksantikvaren, og er sertifisert for 38 passasjerer.

Vi setter kursen ut fra Svolvær, og går til de fiskefeltene vi av erfaring vet kan gi god fangst etter årstid og sesong. Det er 10 fiskeplasser om bord, og våre gjester må derfor beregne å dele fiskeplassen sin med andre fiskere på denne turen – maksimalt er det 20 gjester ombord. Men ingen fare – du vil nok være godt fornøyd før vi setter kursen tilbake til havn.

OBS: Når du bestiller denne opplevelsen legger du til middagen i steg 2 i bestillingen.

Barn er velkomne, men bør være sjøvante og over 10 år på vinteren. På sommeren tilbyr vi familiepriser og små barn kan også være med. Været kan være en utfordring for vinterfiske, ha derfor gjerne en ekstra fiskedag tilgjengelig for eventuelle endringer.

Bekledning
Det er kaldt på havet om vinteren. Kle derfor på dere lue, votter og varme klær lag på lag. Sko med god såle som tåler vann er anbefalt. Vi har sko for leie ved behov til kr 75,-.

Alle våre gjester får utdelt flytedress og fiskeutstyr er inkludert i prisen.

Dagsplan:
kl.08.30: Fisketur
Kl.19.00: 3-retters middag av dagens fangst

MS Symra on a fishing trip off the coast of Svolvær

Vi har også fisketurer om sommeren

  • Vi får arter som kysttorsk, sei og makrell
  • Godt egnet for barnefamilier
  • Daglige avganger
Les mer

Kanskje du også er interessert i...