Bli med oss på fisketur under det tradisjonelle Lofotfisket!

Når man besøker Lofoten er det nesten obligatorisk å komme seg ut på LofothavetFoto: Kristin Folsland OlsenNår du besøker Lofoten er det nesten obligatorisk å komme seg ut på havet og prøve seg som fisker. Fiske har stått sentralt i Lofotens historie, og har på mange måter bidratt sterkt til å bygge landet vårt. Det rike Lofotfisket, der skreien kommer fra Barentshavet og til Lofoten for å gyte har pågått i mange hundre år, og gitt nordmenn livsnødvendige måltider helt tilbake i vikingtiden. Den dag i dag er fisket viktig for oss, og vi ønsker deg velkommen på en fire-timers tradisjonell fisketur på Lofothavet med våre erfarne yrkesfiskere.

Fiske i Lofoten varierer stort avhengig av sesong og årstid og under det tradisjonelle Lofotfisket, som varer fra slutten av februar til april, er det skreien vi fanger. Vår vinterfisketur inkluderer havfiske med juksahjul og/eller havfiskestang og kaffe ombord vår autentiske fiskeskøyte.

Når du besøker Lofoten er det nesten obligatorisk å komme seg ut på havet og prøve seg som fisker.

MS Symra er det du forbinder med en tradisjonell fiskebåt, og damen runder faktisk 100 år i 2017. En komfortabel båt som er konstruert for nettopp Lofotfisket. Den er vernet av riksantikvaren, og er sertifisert for 38 passasjerer.

Hva skal du få være med på?

Du møter opp i Svolvær havn på vårt hovedkvarter på kaia, og blir ønsket velkommen av vårt vertskap og mannskap. Vårt mannskap er yrkesfiskere og kjenner havet som sin egen baklomme. Det gis god informasjon om hva vi kan forvente av dagen, sikkerheten om bord og opplæring i bruk av fiskeredskaper og annet utstyr. Vi setter kursen ut fra Svolvær, forbi fiskerkona, og går til de fiskefeltene vi av erfaring vet kan gi god fangst etter årstid og sesong. Det er 10 fiskeplasser om bord, og våre gjester må derfor beregne å dele fiskeplassen sin med andre fiskere på denne turen. Men ingen fare – du vil nok være godt fornøyd før vi setter kursen tilbake til havn. Og fangsten? Den lærer vi deg å filetere om bord, og selvsagt får du også ta den med deg hjem om du ønsker. Vi tilbyr også vakuumering om du ikke vil spise den under oppholdet i Lofoten.

Fisketuren tar totalt ca 4 timer, avhengig av vær. Vi gjør vårt ytterste for at alle våre gjester skal få bli med på tur med oss. Skulle det være værforhold som gjør fisketuren vanskelig å gjennomføre tilbyr vi alltid et annet godt alternativ, eller du får tilbud om en annen dato for din tur. Vårt mål er alltid at du skal få oppleve det du har kommet for!

Hovedsesong Lofotfisket: ca 25.2-15.4.

Skreien har ikke datovarsling, derfor vet vi ikke på forhånd når innsiget av skrei i Vestfjorden vil skje hvert år, men sannsynligheten for skreifangst i denne perioden er stor.

Fisketurer i denne perioden arrangeres fast kl.08.00-12.00 på tirsdager, torsdager og fredager, men også andre dager. Pris: 950 kr per person

Andre tidspunkt på forespørsel. Gruppeturer arrangeres etter ønske.

Hvem passer denne turen for?

Vi har laget denne turen for deg som ikke har særlig erfaring med fiske, men som gjerne vil forsøke å fiske under vinterfisket. Du får god veiledning av vårt mannskap på turen, og du får en smakebit av hvordan Lofotfisket foregår gjennom historier og fortelling ved siden av selve fisket.

Hva bør du ha på deg og med deg?

Lofotværet kan variere sterkt fra dag til dag, og det er noe av sjarmen med vårt øyrike. Fiskerne har over hundrevis av år lært seg hva som er god bekledning på havet, og det samme anbefaler vi våre gjester. Ta på deg:

  • Ullundertøy innerst kroppen som isolerer og puster
  • Fleecejakke, ullgenser eller annen mellomlagsjakke
  • Lue, votter som tåler litt fiskelukt og støvler eller tykke gore-tex sko

Dette er inkludert:

  • Egnet fiskeredskap
  • Flytedress og oljehyr
  • Fottøy, hansker og lue ved behov
  • Varm drikke
  • Vårt erfarne mannskap og 4 timers fisketur

Kan kjøpes ekstra:

Vi tilbyr i tillegg kjøp av gode nistepakker: kr 199

Vakuumering av fangsten etter turen: kr 249 (inntil to poser)

Følgende påmeldingsdatoer er satt opp så langt. For eksklusive turer for din gruppe kan du sende oss en forespørsel.

Lofotfiske fra Svolvær

Book

24. February 2018
09:00 (4t)
Pris: NOK 950,-

Lofotfiske fra Svolvær

Book

10. March 2018
08:00 (4t)
Pris: NOK 950,-

Lofotfiske fra Svolvær

Book

13. April 2018
20:00 (4t)
Pris: NOK 950,-

Faktaboks

Hovedsesong
25.2 - 15.4
Varighet
Ca. 4 timer
Inkludert
Alle fiskeredskaper, flytedress/oljehyr, varm drikke
Pris
950 kr per person
Startsted
Svolvær.

Send gruppeforespørsel

Kart